Početna»Vesti»FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
fraktura u beogradu promocije

FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu. 
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta. 
U okviru Beogradskog irskog festivala prvo će biti predstavljeni BALKANSKI ESEJI Hjuberta Batlera (izdanja na hrvatskom i engleskom jeziku). O knjizi će govoriti Milan Ristović, Chris Agee, Teofil Pančić i Miloš Vasić.
Knjiga "Balkanski eseji", koju sačinjava Batlerovih 39 briljantnih eseja, napisanih između 1937. i 1989. godine, ne predstavlja samo drugačiju vrednosnu, već i drugačiju vremensku perspektivu. Pruža koristan uvid u način na koji je jedno minulo vreme posmatralo  sebe samog. Istoriografska spoznaja time postaje potpunija jer današnje uvide istorijskih protivrečnosti  obogaćuje uvidom njihovog nepristrasnog i dobronamernog savremenika.
Promocija se održava u NBS, 15. marta od 18 h. 

Slavenka Drakulić će svoju knjigu MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE predstaviti u četvrtak, 22. marta, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, od 19 h. Uz autorku o knjizi će govoriti Biljana Dojčinović, Tamara Krstić i Seid Serdarević.
Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživela je genija i njegovu porodicu. Pred nama je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melanholije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Poslednja u nizu promocija održava se u petak, 23. marta, takođe u Centru za kulturnu dekontaminaciju.  Beogradska publika će biti u prilici da se upozna sa knjigom RAT I MIT Dejana Jovića. Uz autora, o knjizi će govoriti Latinka Perović, Igor Štiks i Seid Serdarević.
“Ova knjiga pruža jedinstvenu priliku za informiranu diskusiju o nacionalnom identitetu u postjugoslavenskom poraću. Jovićev interdisciplinarni i humanistički angažiran pristup dijeli senzibilitet postkolonijalnih studija koji mu omogućuje da uoči poveznice između političkih procesa i svakodnevnog iskustva Drugih u kontekstu nedovršene demokratizacije. Na izazov da u vremenu otvorenih rana piše za bilo koga prihvatljivo, autor je odgovorio predanošću da piše znanstveno, podsjećajući nas na bit toliko željene demokracije argumentirano suočavanje različitih interpretacija.” – doc. dr. sc. Zlatan Krajina, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Sve tri knjige možete kupiti u MAKART STORE ili poručiti preko našeg sajta. 
 
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

martovska akcija u makart store zene u fokusu

MARTOVSKA AKCIJA U MAKART STORE: ŽENE U FOKUSU

ŽENE U FOKUSU!
Od 07. 3. do 16. 3.  20% popusta na veliki broj sjajnih naslova, samo u Makart Store!
Booka, Geopoetika, Štrik, Arhipelag, Ammonite...
Pred nama je 8.mart pa su nam žene u fokusu, bilo da su one autori, likovi ili izdavači. 
Na akciji su izdanja Ammonite Books, Arhipelaga, Booke, Geopoetike, Štrika... 

knjige o kojima se prica moja porodica i druge zivotinje dzerald darel

KNJIGE O KOJIMA SE PRIČA: MOJA PORODICA I DRUGE ŽIVOTINJE, Džerald Darel

Moja porodica i druge životinje govori o onome što naslov obećava i još mnogo toga drugog i to na vrlo duhovit i topao način. Darelova detinja fascinacija živim svetom teško da vas može ostaviti ravnodušnim, a vrlo verovatno će promeniti vaš pogled na svet koji nas okružuje.   

knjige u koje se zaljubljujemo uhvati zeca lana bastasic

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: UHVATI ZECA, Lana Bastašić

Reči koje se čitaju našte srca. I isključivo uz gorku kafu. Tursku. Domaću. Tradicionalnu. Ova knjiga se nikako ne slika za instagram, nikako uz neku lepu dekoraciju, nikako uz neku šolju punu vazdušastog nesa. A ako baš hoćete, slikajte je uz čašu rakije. Slikajte je na kuhinjskom stolu prepunom mrva, među prljavim tanjirima. Slikajte je bilo gde, samo ne ulepšavajte (joj) stvarnost.

knjige u koje se zaljubljujemo crna mati zemla kristian novak

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: ČRNA MATI ZEMLA, Kristian Novak

Odavno nisam bila sklonija da se saglasim sa Pekićem koji kaže da je čovek zbir pitanja bez odgovora. Raskršće puteva bez smerova. Zagonetka.
 
Još od velikih majstora naovamo, provincijalni primitivizam i prizemnosti duha bremenito su i tegobno, ali zahvalno književno tlo gde kvalitet pripovedačkog tkanja zavisi isključivo od spisateljske umešnosti, a Kristianu Novaku ona ne manjka. Ovaj roman, sve i da je satkan od pojedinačnih priča, s pravom bi poneo čehovljevski pečat.
Odavno nisam bila sklonija da se saglasim sa Pekićem koji kaže da je čovek zbir pitanja bez odgovora. Raskršće puteva bez smerova. Zagonetka.
 
Još od velikih majstora naovamo, provincijalni primitivizam i prizemnosti duha bremenito su i tegobno, ali zahvalno književno tlo gde kvalitet pripovedačkog tkanja zavisi isključivo od spisateljske umešnosti, a Kristianu Novaku ona ne manjka. Ovaj roman, sve i da je satkan od pojedinačnih priča, s pravom bi poneo čehovljevski pečat.

tvoja majica na iv cbf-u

TVOJ(A) MAJICA NA IV ČBF-U

Kao jedna od tema  IV ČUMIĆ BOOK FESTA  izdvaja se „Tvoj(a) T-shirt“  gde će se na jednom mestu okupiti kreatori unikatnih majica kao autentičnog modnog detalja za proleće i leto.

koncerti - cetvrti cumic book fest

KONCERTI - ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST

Jedinstven i sasvim drugačiji od drugih, Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16.  do 20. maja u samom srcu Beograda. Mesto koje poslednjih godina intenzivno oživljava – Čumićevo sokače, tokom ovih pet prolećnih dana postaje interaktivan izložbeno-prodajni prostor gde će se naći knjige svih relevantnih domaćih izdavača uz jedinstveni popust od 20%, a sve to pod sloganom „Čitaj, budi Čovek, dođi u Čumić na ČBF!“

Verfied by Visa MasterCard SecureCode Allsecure Unicredit
Pošalji