Početna»Vesti»IV ČUMIĆ BOOK FEST
iv ČumiĆ book fest

IV ČUMIĆ BOOK FEST

Četvrti Čumić Book Fest – mesto dobrih knjiga i još boljih cena
Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16. do 20. maja u samom centru grada – Čumićevom sokačetu, na platou ispred knjižare Makart Store.
Ovo urbano srce grada postaće tokom ovih pet majskih dana interaktivan izložbeno-prodajni prostor, gde će se naći knjige svih relevantnih domaćih izdavača. Koncept festivala je uvek isti: najbolje knjige i najbolji izdavači, popust od 20 % na sve knjige, niz uzbudljivih dešavanja na bini tokom popodneva i večeri, a novitet su koncerti na krovu i Tvoj(a) T-shirt zona, gde će se na jednom mestu okupiti kreatori unikatnih majica.
Najbolji izdavači, najbolje knjige, najbolje cene
Posetioci će na ČČBF-u biti u prilici da izaberu najnovije naslove preko 60 eminentnih srpskih izdavača, kao što su Booka, Geopoetika, Laguna, Vulkan, Arhipelag, Akademska knjiga, Arete, Kontrast, Clio, Dereta, Odiseja, Urban Reads, Lom i mnogih drugih, ali i izdavača iz regiona poput Frakture (HR) i Buybooka (BiH). Sve knjige će se naći na jedinstvenom popustu od 20 %.
„Zona crvene“ ČČBF-a
Novitet ovogodišnjeg Čumić Book Festa je i „ZONA CRVENE“ gde će se na jednom mestu naći ogroman broj izdanja  od kojih će posetioci moći da izaberu 5 knjiga za samo 995 dinara, uz mogućnost da svaku sledeću knjigu sa ove  akcije kupe za 199 din.
Koncert(i) na krovu
Čumić Book Fest je od samog početka zamišljen kao višednevni multimedijalni događaj, pa će tokom festivalskih dana posetioci moći da prisustvuju besplatnim koncertima, koji su zamišljeni kao jedinstvena „svirka na krovu“. Sa visina Čumićevog sokačeta, beogradska publika će moći da čuje Koleta iz Velikog prezira, Borisa Mladenovića iz Jarbola, kao i Nenada Marića – Kralja Čačka.
Tvoj(a) T-Shirt Zona
Zamišljena kao specifičan festival u okviru festivala, ova zona ČČBF-a okupiće kreatore unikatnih majica, kao autentičnog i urbanog modnog detalja. Svoje učešće potvrdili su, između ostalih, i Škrabac, Dechko Tzar, Kerefeke, Two birds...
Tribine
Prateći program ČČBF odavno je ustalio i raznovrsne tribine na temu književnosti i umetnosti uopšte. Teme razgovora  će i ove godine biti zanimljive – pričaće se  o tome zašto profesori ne vole da se smeju;  o tome zašto pišemo, čitamo i gledamo horore; da li je knjiga uvek bolja od filma; da li regionalna književnost može da pomiri nepomirljive; o najuticajnijim SF piscima današnjice; šta su klasici XXI veka.
Učestvuju Teofil Pančić, Muharem Bazdulj, Aleksandar Šurbatović, Ivan Bevc, Flavio Rigonat, Darko Tuševljaković, Oto Oltvanji, Dejan Ognjanović, Dejan Zečević, Petar Janjatović, Dimitrije Vojinov i mnogi drugi.
Kreativna radionica crtanja za decu
Već drugu godinu u okviru ČBF-a održava se i kreativna radionica crtanja, koju vodi ilustrator Politikinog Zabavnika Dragan Maksimović. Tema ovogodišnje radionice je Nacrtaj Gašu, a inspirisana je fimom „Gaša šeprtlja“ koji se nedavno pojavio u bioskopima. Radinica se održava u subotu i u nedelju od
11 h.

martovska akcija u makart store zene u fokusu

MARTOVSKA AKCIJA U MAKART STORE: ŽENE U FOKUSU

ŽENE U FOKUSU!
Od 07. 3. do 16. 3.  20% popusta na veliki broj sjajnih naslova, samo u Makart Store!
Booka, Geopoetika, Štrik, Arhipelag, Ammonite...
Pred nama je 8.mart pa su nam žene u fokusu, bilo da su one autori, likovi ili izdavači. 
Na akciji su izdanja Ammonite Books, Arhipelaga, Booke, Geopoetike, Štrika... 

knjige o kojima se prica moja porodica i druge zivotinje dzerald darel

KNJIGE O KOJIMA SE PRIČA: MOJA PORODICA I DRUGE ŽIVOTINJE, Džerald Darel

Moja porodica i druge životinje govori o onome što naslov obećava i još mnogo toga drugog i to na vrlo duhovit i topao način. Darelova detinja fascinacija živim svetom teško da vas može ostaviti ravnodušnim, a vrlo verovatno će promeniti vaš pogled na svet koji nas okružuje.   

knjige u koje se zaljubljujemo uhvati zeca lana bastasic

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: UHVATI ZECA, Lana Bastašić

Reči koje se čitaju našte srca. I isključivo uz gorku kafu. Tursku. Domaću. Tradicionalnu. Ova knjiga se nikako ne slika za instagram, nikako uz neku lepu dekoraciju, nikako uz neku šolju punu vazdušastog nesa. A ako baš hoćete, slikajte je uz čašu rakije. Slikajte je na kuhinjskom stolu prepunom mrva, među prljavim tanjirima. Slikajte je bilo gde, samo ne ulepšavajte (joj) stvarnost.

knjige u koje se zaljubljujemo crna mati zemla kristian novak

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: ČRNA MATI ZEMLA, Kristian Novak

Odavno nisam bila sklonija da se saglasim sa Pekićem koji kaže da je čovek zbir pitanja bez odgovora. Raskršće puteva bez smerova. Zagonetka.
 
Još od velikih majstora naovamo, provincijalni primitivizam i prizemnosti duha bremenito su i tegobno, ali zahvalno književno tlo gde kvalitet pripovedačkog tkanja zavisi isključivo od spisateljske umešnosti, a Kristianu Novaku ona ne manjka. Ovaj roman, sve i da je satkan od pojedinačnih priča, s pravom bi poneo čehovljevski pečat.
Odavno nisam bila sklonija da se saglasim sa Pekićem koji kaže da je čovek zbir pitanja bez odgovora. Raskršće puteva bez smerova. Zagonetka.
 
Još od velikih majstora naovamo, provincijalni primitivizam i prizemnosti duha bremenito su i tegobno, ali zahvalno književno tlo gde kvalitet pripovedačkog tkanja zavisi isključivo od spisateljske umešnosti, a Kristianu Novaku ona ne manjka. Ovaj roman, sve i da je satkan od pojedinačnih priča, s pravom bi poneo čehovljevski pečat.

tvoja majica na iv cbf-u

TVOJ(A) MAJICA NA IV ČBF-U

Kao jedna od tema  IV ČUMIĆ BOOK FESTA  izdvaja se „Tvoj(a) T-shirt“  gde će se na jednom mestu okupiti kreatori unikatnih majica kao autentičnog modnog detalja za proleće i leto.

koncerti - cetvrti cumic book fest

KONCERTI - ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST

Jedinstven i sasvim drugačiji od drugih, Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16.  do 20. maja u samom srcu Beograda. Mesto koje poslednjih godina intenzivno oživljava – Čumićevo sokače, tokom ovih pet prolećnih dana postaje interaktivan izložbeno-prodajni prostor gde će se naći knjige svih relevantnih domaćih izdavača uz jedinstveni popust od 20%, a sve to pod sloganom „Čitaj, budi Čovek, dođi u Čumić na ČBF!“

Verfied by Visa MasterCard SecureCode Allsecure Unicredit
Pošalji